Týden v New York City!


Ahoj! 

Dnes bych vám ráda povyprávěla o tripu do USA, kam jsem vyrazila s rodiči a ségrou. Zážitek je to už 4 roky starý, avšak vzpomínky mě stále hřejí u srdce. Omluvte tedy prosím můj vzhled, protože to sakra bylo ještě před střední😂. Byli jsme pryč 14 dní, z toho týden v NYC, pak na pár dní na Long Islandu a následně potom 3 dny (tuším) - ve Washingtonu D.C.

Dnes však budu povídat o NYC 😊


Let jsme měli přímý, takže to celkem uteklo, zvlášť když si v letadle pustíte na své vlastní obrazovce film😁. Pamatuji si, že jsem koukala na The Perks of Being a Wallflower💓💓 a na Secretariata (tuším?) Určitě to bylo o nějakém dostihákovi, teď už si ale fakt nevzpomínám😄.

Když jsme přiletěli, nestačila jsem valit bulvy na to, jak je JFK letiště obří! Též jsem nechápala frontu na taxík😅, ségra však nějakým zázrakem sehnala taxík hned, prostě si mávla, - znáte to z filmů ne?😂. Cesta s panem taxikářem byla fakt dobrodrůžo - přerušovaná, nepřerušovaná čára - stále přejížděl z pruhu do pruhu. Byl velmi komunikativní, asi tak jako všichni Američani a dovezl nás v pořádku. Hotel se tuším jmenoval Holidays Inn a byl pár metrů od Central Parku - to chceš!💓.


 V žádném hotelu během našeho tripu jsme neměli placené stravování, což nám vůbec nevadilo. Konkrétně v NYC jsme pravidelně snídali v bistru naproti našemu hotelu, jmenovalo se Coffee Corner. Měli zde tu nejlepší slaninu a brownies s kousky čokolády - mňam mňam🎂🍫. Samozřejmě vajíčka na všechny způsoby byly nutností😅. Na kafe jsme pak průběžně chodili do Starbucksu a na oběd/večeři všude kde se dalo. Jednou jsme však byli v podniku, který se jmenoval "Hospoda", je to česká restaurace, kde jsem jedla ten nejlepší kuřecí řízek s bramborovou kaší - hotové gastronomické orgie💓. Čistě náhodou byl číšník ségry kamarád z předchozích let, kdy v NYC byla, takže se pak šlo na tour de bar😅. Já měla smůlu, protože mi v té době nebylo 21, což mi není ani teď - nevadí.

Co se týče zážitků. Měli jsme to nabité. Cestovali jsme buďto pěšky, taxíkem nebo nejčastěji metrem, kde je mimochodem v létě nehorázný horko a dusno - větší než u nás v MHD! 




Už nevím, jak to šlo přesně popořadě, ale navštívili jsme Central Park, který je v skutku nádherný, vůbec si nepřipadáte jako ve městě plném mrakodrapů! Je tu krásný klid, spousta sportovců a pejsků🐶. Konkrétně zde jsme byli na Den nezávislosti, tedy 4. července, což bylo boooží! Měli jsme piknik a užívali si relax.


Dále jsme navštívili Rockefeller Center a Empire State Building, což bylo kouzelný. Vidět Central Park a celkově NYC shora opravdu stojí za to! Celkově jsme prochodili srdce NYC, včetně místa, kde dříve stávala dvojčata, dnes jsou tam takové "nekonečné" bazény a cedule se jmény. Celkem silný zážitek, být na místě této katastrofy.

Nemohli jsme zapomenout ani na oblíbené Times Square, které je ve skutečnosti mnohem menší než na fotkách, na všemi známý Brooklyn Bridge a Manhattan. 

Chtěli jsme i na Sochu Svobody, ale ta byla bohužel z důvodu rekonstrukce uzavřená. V ten den jsme také zmokli tak, že by jsme v klidu vyhráli Miss mokré tričko, jelikož jsme samozřejmě měli bílá trika😂. 


Zajímavostí byla určitě nejvyšší budova NYC, která je místo dvojčat - The World Trade Center, která doslova svojí výškou brala dech! Zástavku jsme udělali i u Madison Square Garden, kde se pořádají všemožné koncerty a akce - dovnitř jsme však nešli.

Jako vedlejší aktivitu jsme zvoli procházku po nejdražší ulici NYC - the 5th Avenue, kde jsme zjistili, že půjdeme raději nakupovat do Century 21, kde měli super značkové věci za ty nejnižší ceny! Viděli jsme i známou žehličku - Fuller Building. Kdo to neznáte, je to budova, která svým tvarem připomíná žehličku.


Týden v NYC byl tak akorát na to, abyste si prošli známá místa. Klidně bych tu strávila další týden, abych se více vžila do jejich každodenního života. Je pravda, že NYC nebyl ten nejvíc TOP z našeho tripu, avšak každý by ho měl alespoň jednou zažít. Má své speciální kouzlo. 

-Anička


42 komentářů:

  1. Ty jo, tak New York ti závidím, to musel být zážitek :) hlavně ten výhled :) dobrodružné taxíky jsem teď také zažila a brr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele aspoň máš díky taxíkům zážitek :D Výhled byl božíí :)

      Vymazat
  2. Zní to skvěle. Ten výhled musel být super. :)
    To docela naštve, když se někam chceš podívat a zrovna je rekonstrukce.
    Ten taxikář teda, to bych měla dost obavu a asi bych se příště rozmyslela, zda taxíkem jet. :D
    Ty snídaně zní úžasně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele ani nás to nějak nemrzelo, hlavně že jsme Sochu svobody viděli :D

      Vymazat
  3. Krásný povídavý článek s fotkami ♥ Taky bych se tam chtěla jednou podívat, musí to být fakt zážitek :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Určitě ti to jednou vyjde, když budeš chtít.

      Vymazat
  4. Moc pěkný fotky! :) Jednou bych se do New Yorku ráda podívala, ale lákají mě spíš jiná americká města. New York je na mě prostě moc obrovkskej, momentálně mě ani nijak neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda že NYC je obrovskej, ale mně stačil takový ten jeho střed :)

      Vymazat
  5. Super článok :) Mojím snom je pozrieť sa raz do tohto úžasného mesta :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, to ti závidím (v dobrém slova smyslu samozřejmě!!). Musela sis to fakt užít, navštívit NYC je jedním z mých mnoha cestovatelských snů. Super článek ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu jsem si to užila, bylo to boží! :) Děkuju moc za pochvalu.

      Vymazat
  7. New York je můj sen! Snad příští rok... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Fotky jsou krásné :) a USA závidím a doufám, že se někdy do USA podívám, protože mě celkově zajímají hodně míst tam. :) A škoda, že jste neviděli sochu svobody :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeju ti, ať se ti to brzy vyplní! :) Děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  9. Musim říct, že nejvíc ti závidím, jak si to parádně pamatuješ! :D Tyhle výlety před pár lety mi vždy nějak vypadnou z hlavy a bez fotek bych si nevzpoměla vůbec na nic :/ Každopádně NYC vypadá krásně, nejvíc bych asi chtěla vidět ten památník 11.září, musí to být síla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám na cestovní zážitky fakt pamatováka :D :) Síla to byla, měla jsem takový smutný, vnitřní pocit.

      Vymazat
  10. Tenhle článek jsem si zamilovala! Samozřejmě ti závidím výlet do USA, protože bych se tam chtěla taky jednou podívat- ale závidím jen v tom dobrém. ♥ Třeba se tam jednou zajedu taky podívat? :D Příští rok máme v plánu Canadu, kde mám rodinu, tak uvidíme. :D
    Každopádně článek je vážně perfektní, takže pokud by se tak opravdu stalo a já tam někdy jela, zapsala bych si místa, kde jste byli i vy- hlavně tu 'Hospodu' se skvělým řízkem! :D
    Jde vidět, že jste si to užili, fotky jsou nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za tak krásný komentář! :) Budu ráda, když ti můj článek poslouží jako inspirace :D Doufám, že Hospoda stále funguje :D Byla by škoda, kdyby ne.

      Vymazat
  11. To musel být obrovský zážitek! :) Je sice pravda, že NYC zrovna nepatří mezi moje TOP místa, kam bych se chtěla podívat, ale čím víc podobné články čtu a kochám se fotkami, tím víc přicházím na to, že navštívit New York by mi vlastně ani moc nevadilo ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že má osobité kouzlo, ale též nepatřilo mezi mé TOP :D

      Vymazat
  12. Krása, hned bych jela. :) New York sice nepatří mezi města, která bych chtěla navštívit, ale kdybych dostala možnost se tam podívat, tak bych určitě neváhala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí za to, prozkoumat všechny kouty země :) :D

      Vymazat
  13. Přiznávám, že jsem nikdy netoužila po tom se tam podívat :D

    OdpovědětVymazat
  14. To bol úplne bombový článok! Mojím snom je raz navštíviť New York! Muselo to tam byť vážne kúzelné. ;)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Věřím, že se ti to jednou splní.

      Vymazat
  15. Moc krásné fotky a článek :) Musí tam být krásně a hlavně je to velkolepé město :) Na mě možná až moc :) Moc ráda bych se do Ameriky podívala, do New Yorku, ale lákají mě i jejich národní parky :) Takový Grand Canyon, to by bylo :) Tak přeji další hezké cestovací zážitky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Je to velkolepé, žít bych tam asi navždy nechtěla :) Grand Canyon musí být skvělý!

      Vymazat
  16. Ú-Ž-A-S-N-É!! Do NYC by som veľmi rada išla, je to môj veľký sen :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuuu <3 Určitě se ti to splní, když si za tím půjdeš :)

      Vymazat
  17. Krása! :) New York je môj veľký sen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Určitě se ti někdy splní, stačí si za tím jít.

      Vymazat
  18. Lucky youu.
    Od malička jsem chtěla hrozně moc bydlet v New Yorku. Když tahle vidím ty tvoje fotky a ty výhledy, moc dobře chápu, proč jsem po tom tak toužila. Ale stejně mi přijde, že bych tam teď žít nedokázala..


    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhledy jsou dechberoucí, to ano. Žít bych v NYC asi nechtěla, je to na mě až moc velké město, každopádně na nákupy a cestování super :D Děkuju za moc milý komentář :)

      Vymazat
  19. Krásny článok! NY je môj sen, dúfam, že sa čoskoro splní :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :) Přeju ti, ať se ti splní. Stojí to za to!

      Vymazat
  20. Skvělé fotky a článek! Miluji tyhle cestovatelské deníčky :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat